perjantai 6. maaliskuuta 2015

Löysässä hirressä

Pahaenteinen otsikko, vaikkei tilanne tällä hetkellä ole hirvittävän paha. Olen ollut nyt sairaalakeikalla viikon ja kaksi päivää.  Koko tämä viikko on mennyt sairastaessa, verenmyrkytys ja joku bakteeri, ilmeisesti streptokokki. Tiputuksessa olen ollut lähes tauotta ja nappilääke-ennätys taisi tulla eilen aamulla, 10 kpl. Että on mua (ja vauvaa) ainakin lääkitty. Vielä puoli vuotta sitten en uskaltanut ottaa särkylääkettä päänsärkyyn ettei sitä kulkeudu vauvalle, eipä silloin tiennyt minkälaisen cocktailin tässä vielä molemmat saa. Mutta tänään oli veriarvot selkeesti nousussa, oisin jopa päässyt kotiin ellei ois näitä bakteeritilanteita. Haluavat vielä pumpata antibioottia i.v. ja tarkkailla et crp laskee. Ja koska viikonloppuna täällä ei juuri mitään tapahdu, tulee vapautus vasta maanantaina.

Siitä päästäänkin sivuamaan otsikkoa, sillä mähän lähden nyt viimeistä kertaa!! Oikeesti, tää paska alkaa olla ainakin tältä osin ohi! On kyllä niin mahtavaa, paitsi että. Näähän on tutkinut luuydinnäytteet joka hoidon jälkeen ja mun tautityypin kohdalla ollaan erityisen kiinnostuneita jäännöstaudeista eli siitä, saadaanko kaikki syöpä pois. Aluksi mulle sanottiin että pitää saada 2 puhdasta näytettä, mutta ilmeisesti yksikin riittää. Ja mähän en nyt sitten sitä puhdasta saanut. Luuytimessä pyörii 0,09% jäännöstautia. Ihan naurettava määrä, mutta yhtään ei saisi olla. Eli ainoa toive välttää kantasolusiirto on saada täysin puhtaat paperit nyt tältä meneillä olevalta kierrokselta. Testit otetaan ehkä viikon-parin päästä ja sit tuloksia odotellaan reilu kaksi viikkoa. Eli ainakin kuukausi vielä epätietoisuutta, oliko tää nyt tässä vai joudutaanko siihen siirtoon. Se tietää min. kuukauden keikkaa Helsinkiin ja on raskas operaatio. Ei mulla ole vauvan ja nelivuotiaan äitinä rahkeita siihen, ellei tietysti ole henki kiinni siitä. Mutta nyt vaan toivotaan parasta.

Ihanaa kuitenkin että täällä makaaminen loppuu ja voi hetken keskittyä vauvan kamojen hankkimiseen ja pesemiseen. Nythän ei ole tehty vielä mitään ja vauva saattaa tulla periaatteessa milloin vain. Nyt on 32.rv menossa ja sytot aiheuttaa ennenaikaista synnytystä. Mutta toivotaan että päästäis vaikka tonne huhtikuun puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti